Sommertango

Velkommen til sommertango i Tango Kristiansand. I år har vi gjort en vri og invitert Michael Lavocah som er Tango DJ.

Michael gir liv til tangomusikk. Han er en ledende ekspert på musikken fra tangoens gullalder, og han er også en naturlig forteller. På sine seminarer kobler han danserne til musikerne som skapte denne vakre musikken ved å fortelle historiene deres og forklare forholdet mellom livene deres og musikken deres.

Michael holder sitt foredrag Listening to tango music i Warsawa i mai 2018.

I 2012 skapte han en ny sjanger for tangoskriving med sin bok «Tango Stories, Musical Secrets» som umiddelbart etablerte seg som boken for tangodansere som ønsker en generell guide til tangomusikk. Boken er utgitt i Buenos Aires, og nå er den også tilgjengelig på tysk, spansk og fransk. Den kan bestilles hos Milonga Press hvis du ønsker å lese den før han kommer (og kanskje du kan få signatur!). Hans nåværende prosjekt er «Tango Masters», en serie bøker som utforsker de store danseorkestrene i tangoens gullalder fra danserens perspektiv. Han bor i England.

Gå til påmeldingsskjema her.

Program

Fredag 24. juni
Sted: Rosegården teaterhus
19-20.30 Foredrag: Listening to tango music
21-24 Milonga

Lørdag 25. juni
Sted: Rosegården teaterhus (unntatt milonga)
12-14 Orkesterpresentasjon Carlos Di Sarli
14-15 Lunsj
15-16.30 DJ workshop (teoretisk del)
21-01 Milonga med DJ Michael Lavocah (sted annonseres senere)

Søndag 26. juni
Sted: Rosegården teaterhus
11-13 Orkesterpresentasjon Francisco Canaro
13.30-15 DJ workshop (praktisk del)

Om kursene:

Listening to tango music (fredag kveld): Vi danser til det vi hører – men hva hører vi? Å lytte er en ferdighet som kan trenes og utvikles: vi kan høre mer i musikken, og jo mer vi hører, jo mer elsker vi å danse. Dette er Michael Lavocahs mest populære og viktigste foredrag, som han har holdt i over tretti byer over hele verden.

Orkesterpresentasjoner (lørdag di Sarli og søndag Canaro): Michael Lavocahs orkesterpresentasjoner fungerer på flere nivåer. For det første hjelper de til bedre å forstå stilen til et orkester – dets kvaliteter og egenskaper – og er en måte å forstå orkesterets oeuvre (dets verk), og hvordan det utviklet seg over tid. For det andre er det en måte å møte musikerne som skapte den musikken, for å forstå deres individuelle bidrag. Disse to leder videre til det tredje og mest interessante aspektet: hvordan personlighetene til band-lederne forholder seg til musikken de skapte. Disse spennende og informative presentasjonene bringer musikken, og menneskene som skapte den, til live.

Michael vil presentere to tango orkestre i løpet av sommertangoen: Carlos Di Sarli og Francisco Canaro.

Carlos Di Sarli (1903-1960) skapte den mest elegante tangomusikken som noen gang er kjent. Ved å bruke strengene la han vekt på melodien, men uten å ofre rytmen, og gjorde orkesteret til en favoritt blant de som elsket å danse. Den tilsynelatende enkelheten til musikken mystifiserte andre bandledere, som bare ikke kunne forstå hvorfor den hørtes så bra ut. Hvorfor brukte han alltid mørke briller? Hvorfor var han ikke bekymret da hele orkesteret hans sluttet bare uker før karnevalsdansene? Alle disse spørsmålene og flere vil bli besvart i denne underholdende og informative presentasjonen.

Francisco Canaro (1888-1964) var en av Tangoens sanne pionerer. En mann fra generasjonen før tangoens «Big Four», han levde faktisk i de ville, tidlige dagene som tangoen er så nostalgisk om. Født inn i en knusende fattigdom, kjempet han seg til selve toppen av suksess med en enestående arbeidsmoral og en ufeilbarlig følelse av hva som ville bli populært. Ambisjoner brakte ham da nær ruin. Denne presentasjonen hjelper deg å forstå en bemerkelsesverdig karriere som strekker seg over nesten 50 år med forbløffende 3800 innspilte spor. Det gir spesiell oppmerksomhet til hans sentrale forhold til Ada Falcón som falt sammen med hans beste tiår som musiker.

DJ workshop (lørdag og søndag): Tango DJ’ing handler om å dele – dele vår kjærlighet og lidenskap for tangomusikk. Tekniske aspekter er viktige, men viktigere er det kunstneriske aspektet. I disse seminarene vil vi se på både teorien og praksisen til Tango DJ’ing: hva du skal spille, hvordan bygge en tanda og energiflyten i milongaen. Michael anbefaler deg å lese artiklene om tango DJ’ing som TodoTango ba ham skrive. Videre anbefaler han alle som ønsker å lære mer om tangomusikk å lese hans første bok «Tango Stories, Musical Secrets». Det er virkelig danserens guide til tangomusikk.

Priser

  • Full pakke (7 ws + 2 milonga) kr 1 400,00
  • Listening to tango music kr 200,00
  • Milonga fredag kr 100,00
  • Orkesterpresentasjon Carlos Di Sarli kr 250,00
  • Lunsj lørdag kr 125,00
  • DJ workshop – teoretisk del kr 200,00
  • Milonga med Michael Lavocah lørdag kr 200,00
  • Orkesterpresentasjon Francisco Canaro kr 250,00
  • DJ workshop – praktisk del kr 200,00

Til påmeldingsskjema

Prising
Vi har 25% rabatt på prisene for medlemmer i Tango Kristiansand fram til 12. juni. Etter denne datoen vil du ikke kunne nyte godt av rabatterte billetter. Det er mulig å tegne medlemskap før påmelding ved å betale inn 350 kr på konto 3000 30 96269. Du vil da få tilsendt rabattkoden som benyttes ved påmelding. DJ’er i Tango Kristiansand går gratis.

Vi gir 10% rabatt til DJ’er i andre tangoklubber i Norge. Send oss en epost på post@tangokristiansand.no for å få rabattkode.

Det er mulig å kjøpe enkelt-workshops eller hele pakken. I pakken er begge milongaene inkludert. Lunsj på lørdag kommer i tillegg.