Hopp til innholdet
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Tango for fler’ – Vakre melodier, pulserende rytmer og skjellsettende nostalgi!

1. mars @ 18:00 - 22:00

250Kr

Fredag 01.03.2024 kl 19.00 ( Tangokurs kl 18.00 ) Sygna kultursenter, ( Songdalsvegen 53, 4645 Nodeland )

18.00 – 19.00 Gratis kurs – introduksjon til argentinsk tango
19.00 – 20.30 Konsert – under konserten deltar de profesjonelle danserne Luis & Camelia Etter konserten inviteres det til milongafest i regi av Kristiansand Tangoklubb
Opplev stemningen fra Argentinas klubber og dans natten inn med oss!

Musikere :
KARL ESPEGARD, fiolin
SVERRE INDRIS JONER, klaver

«Hver tone skal blø!
Når fiolinisten Karl Espegard og pianisten Sverre Indris Joner møtes på scenen for å spille argentinsk tango, er det lurt å ta på seg vernebriller—for her slår det gnister! De anerkjente musikerne, som på hver sin kant har høstet lovord og strålende kritikker verden rundt, har nå bokstavelig talt funnet tonen gjennom sin felles lidenskap, tangoen.»

Karl Espegard har etablert seg som en av Europas ledende tangofiolinister med sin ekspressive tone, smittende spilleglede og virtuose lekenhet. Med argentinske tangostjerner og har han gitt ut flere kritikerroste album og opptrådt i noen av verdens fremste konsertsaler i Amsterdam, Moskva og München.

«Sverre Indris Joner er en bemerkelsesverdig, kreativ tanguista, og har funnet en aldeles uimotståelig og raffinert versjon av tango for det 21. århundre. «

Med 20 års mellomrom, reiste Joner og Espegard til Buenos Aires. Inntrykkene satte dype spor, og har vist seg i en hel rekke suksessfulle internasjonale prosjekter. Nå slår de kreftene sammen, og leverer en helt spesiell konsertopplevelse ved å kombinere fyrrig argentinsk tango—alt fra Astor Piazzolla og Julián Plaza til egne komposisjoner, — med romantiske perler fra Spania og Mexico.

« Dette er kvalitetsmusikk, spilt til perfeksjon ! »

Dansere:

Camelia Siljedal er profesjonelt utdannet i diverse fysiske disipliner som eks.vis moderne dans tango, yoga og pilates. I 2015 dro hun til Buenos Aires for å studere tango og spansk og endte opp med å bli der over ett år. Hun har opptrådt, turnert og undervist i Sverige/Norge. Hun er også utdannet hardingfelespiller.

Louis Angel Rojas er en argentinsk tango- og folkloredanser/lærer, en TDJ og en arrangør. Han begynte å danse i en tidlig alder og har viet sitt profesjonelle liv til å vokse som lærer og danser; studerer kontinuerlig med viktige maestroer i Buenos Aires. Siden 2020 har han vært basert i Finland hvor han underviser regelmessige tangotimer; arrangerer milongaer og arrangementer i byer i Europa. Han har også turnert i Sør-Amerika og i en rekke europeiske land og har opptrådt på flere festivaler.

Samarbeidet begynte med en vellykket cabaceo på Tango Frostbite Festival i 2023, og de har vært et profesjonelt par siden da; de tok 3. plassen i UK Tango Championship i juni 2023 og ble semifinalister i World Championship of Tango i Buenos Aires 2023.

«Gled deg til å bli hensatt til et Buenos Aires i 1950 med vakre
melodier, pulserende rytmer og skjellsettende nostalgi!»

Konserten er i samarbeid med Tango Kristiansand og Songdalen Blues og Rock Klubb

Billettsalg ved inngangen fra kl 17.30: NB!
250.- ord.* 200.- medl. MV * 50.- studenter * Barn gratis Kontant eller helst med Vipps!

Detaljer

Dato:
1. mars
Tid
18:00 - 22:00
Kostnad:
250Kr

Arrangør

Musikkens Venner Kristiansand

Sted

Sygna Kultursenter
Sogndalsvegen 53
Nodeland,
+ Google-kart